Døgnlinser

En døgnlinse er en kontaktlinse du bruger hele døgnet, dvs. du sover med dem og har dem derfor på når du vågner om morgenen. Så slipper du for at tage briller på fra morgenstunden, og mange vælger dem til som et alternativ til en øjenoperation. Døgnlinser slipper meget mere ilt igennem linsen end andre kontaktlinser. Dette modvirker at du får tørre øjne, som man ellers normalt oplever efter en lang dag med linser i. Døgnlinser har en særlig overflade der gør at de mindsker opbygningen af bakterier og proteiner, hvilket gør at lige præcis denne linse kan bæres døgnet rundt uden øget risiko for øjeninfektion.

Fordele og ulemper ved døgnlinser

Døgnlinser kan bruges i op til 30 dage ad gangen uden at tage dem ud – alt efter hvad du og din optiker aftaler. Det er en meget let måde at have linser på. Du slipper for at tage dem i og ud dagligt og du slipper også for at tænke på rengøring og pleje. Døgnlinser passer kan være et alternativ til fx en laseroperation af øjet, da du jo opnår samme effekt nemlig at kunne se døgnet rundt. Det eneste er at du skal skifte linsen en gang om måneden. Der kan være mange årsager til at du synes det er rart at se når du vågner. Døgnlinsen er god til dig der gerne vil have normalt syn døgnet rundt og som ikke gider bruge tid på rengøring og pleje af kontaktlinserne.

Et lille tip er hvis du lider af meget tørre øjne, så kan det være rart med døgnlinser, da de giver meget mere fugt til øjet end andre typer linser uanset om du vælger at tage dem ud om natten.

Døgnlinser vs. endagslinser og månedslinser

Døgnlinser er ikke den billigste kontaktlinse, men prisen er ikke meget anderledes end andre typer linser. De er for eksempel lidt billigere end endagslinser, men også lidt dyrere end normale månedslinser. Der er desuden penge at spare på linsevæske og etuier. Dog skal det nævnes at det er en god idé at have lidt linsevæske på lager. Hvis du bliver nødt til at tage linsen ud så skal den rengøres inden den sættes ind igen. Generelt skal man være lidt mere forsigtig med sine linser end ved andre linsetyper. Dvs. støvede rum og cigaretrøg skal man være lidt forsigtig med. Derudover er det en god ide at have svømmebriller på når der skal svømmes.

 MEST POPULÆRE DØGNLINSER

Biofinity CooperVision

biofinity coopervision

Her er en af de absolut mest populære døgnliser/månedslinser. Biofinity er en silikone-hydrogel linse fra CooperVision. Komforten er meget høj og rigtig mange er glade for den, da den er meget behagelig for øjnene. Den giver et godt syn og er meget fleksibel. Linserne er bløde og iltgennemstrømningen er høj, så dine øjne ikke tører ud og holder den naturlige fugtighed i øjet ved hjælp af Aquaform® teknologien med disse kontaktlinser fra CooperVision.

Denne kontaktlinse bruges både som døgnlinse og som månedslinse. Afstem altid med dine optiker, hvor langt tid dine linser kan anvendes. Har du din optikers godkendelse kan de altså bruges både nat og dag i helt op til en måned.

Biofinity CooperVision, 6 stk. kontaktlinser

ButikPris Kr.Link
Lentiamo258Til Butik
Lensway367Til Butik
Lenson368Til Butik

Air Optix Night&Day Aqua

Air optix night and day

Denne topkvalitetskontaktlinse fra Alcon hedder Air Optix Night & Day Aqua og har et ekstraordinært højt niveau af iltgennemtrængelighed. Denne egenskab sikrer at øjnene ikke tørrer ud selv når de er lukkede. I forhold til hydrogel kontaktlinser er iltgennemtrængeligheden op til 5-6 gange større.

Linsen er desuden udstyret med en farve, der gør det lettere at vurdere om linsen har vrangen ud af. Linsen er som nævnt en topkvalitets linse og desuden også udstyret med det fugtgivende Aqua Moisture, der forhindrer at linsen tørrer ud og at giver en dejlig blødhed og lækker komfort når den sidder i øjet. Den har en ultrablød overflade og er også bedre til at modstå snavs på linsen.

Air Optix Night and Day Aqua, 6 stk. linser

ButikPris Kr.Link
Lentiamo389Til butik
Lensway428Til butik
Lenson427Til butik