Endagslinser

Endagslinser er den enkleste måde at have linser på. Du åbner en ny pakke hver morgen og når du er færdig med at bruge linser for dagen, så smider du dem bare ud. Det giver friske kontaktlinser hver dag og du skal derfor aldrig tænke på rengøring og pleje eller huske linsevæske når du skal ud af huset.

Rengøring af linser er vigtig, da der altid sætter sig belægning på linsen i løbet af dagen. Med endagslinser er risikoen for infektioner noget mindre end ved fx månedslinser. Linserne er friske og helt rene hver morgen du tager dem i, så du skal ikke spekulere på så meget på om du behandler dem godt nok.

Fordele og ulemper ved endagslinser

En fordel ved 1-dags linser er når man dyrker sport eller på anden måde er fysisk aktiv, så er der altid en risiko for at tabe kontaktlinsen. En mistet endagslinse betyder stort set ikke noget, da de ikke koster ret meget hver især. Har du fx månedslinser, så er det en noget større udskrivning at erstatte linsen. En anden fordel ved endagslinsen er at det kan bruges meget fleksibelt. Dvs. det kan være et supplement til dine briller, så hvis du normalt bruger briller, men ikke ønsker at bruge dem til fest, sport eller andet så kan 1-dagslinsen bruges i de tilfælde. Endagslinsen er den absolut billigste alternativ for dem der kun bruger kontaktlinser en gang i mellem. Er du på rejse så kan det være en fordel med 1-dagslinsen, da det er mere hygiejnisk.

En ulempe ved endagslinsen kan være, men behøver ikke at være det, er at den ikke når at tilpasse sig øjet som fx en månedslinse gør det. Der kan muligvis være mere komfort i at bruge månedslinser frem for endagslinser. Der kan også være tilfælde, hvor det ikke er muligt at bruge endagslinser, og det er når linsen skal speciallaves til dig, fx pga. høj styrke eller bygningsfejl. I det tilfælde er det nok en månedslinse eller 14 dages linse der skal bruges.

Endagslinser vs månedslinser

Prisen på endagslinser er ikke meget anderledes end fx månedslinser. Bruger du endagslinser hver dag kan det godt være at de er en lille smule dyrere, men til gengæld skal du ikke spekulere i om rengøring og pleje. Billige endagslinser er når man ikke bruger dem alle dage på en måned, dvs. du bruger dem måske på arbejde, men bruger så briller i weekenden. Så bliver dine endagslinser billigere end månedslinser.

 MEST POPULÆRE DØGNLINSER

Biofinity CooperVision

biofinity coopervision

Biofinity-linsen er kendt for at et højt vandindhold. Dette er en af de mest populære månedslinser, og prisen er lav i forhold til den kvalitet man får. Det er også en af de linser de fleste af de store landsdækkende optikerkæder anvender. Biofinity er en silikone-hydrogel linse. Den har en høj komfort og rigtig mange er glade for den, da den er meget behagelig for øjnene. Linsen holder den naturlige fugtighed i øjet ved hjælp af AQUAFORM Comfort Science teknologien med disse kontaktlinser fra CooperVision. Derudover har linsen en forholdsvis høj iltgennemstrømning.

Denne kontaktlinse hedder hos Synoptik iWear XR Supreme og Profiloptik kalder den for Eye Q 24. Overvej evt. om du vil bruge den som døgnlinse da den også er velegnet som døgnlinse, men dette skal dog altid aftales med din optiker inden. Får du din optikers godkendelse, så kan de altså bruges både nat og dag i helt op til en måned.

Biofinity CooperVision, 6 stk. kontaktlinser

ButikPris Kr.Link
Lentiamo258Til Butik
Lensway367Til Butik
Lenson368Til Butik

Air Optix Aqua

Air optix Aqua

Air Optix Aqua er meget anvendt måneds kontaktlinse. Den er prisvenlig, men samtidig i en god kvalitet så du ikke skal gå på kompromis med komforten i dine øjne. Dette en linse der normalt kun bruges til dagsbrug. Den er fra Alcon og lavet i en silikone hydrogel. Kontaktlinsen har et højt vandindhold, men også en høj iltgennemtrænge­lighed og forbedret modstand mod aflejringer.

Du kan med lejlighedsvis sove med kontaktlinsen på, men linsen er ikke en decideret døgnlinse, og derfor anbefales det du maks bruger linsen 5-6 nætter om måneden.

Air Optix Aqua er lavet med en speciel plasmateknologi der beskytter mod aflejring af protein. Den er derfor nemmere at holde ren og god i hele måneden.

Air Optix Aqua, 6 stk. linser

ButikPris Kr.Link
Lentiamo188Til butik
Lensway279Til butik
Lenson275Til butik

PureVision 2

PureVision 2

PureVision 2 kendes og ved navnet PureVision 2 HD og er det samme produkt. Det er månedslinse der er tænkt til dagsbrug, men efter aftale med en optiker kan linsen også anvendes som døgnlinse i op til 30 dage ad gangen.

PureVision 2 kontaktlinsen er en af de tyndeste kontaktlinser på markedet. Udover at det er en meget tynd linse har den også en høj iltgennemstrømning, hvilket er vigtig for at holde øjnene friske gennem hele dagen.

En særlig egenskab ved denne linse fra Bausch+Lomb er dens optik, der modvirker sfærisk aberration. Dvs. den forstærker synsskarpheden ved at lysstråler fokuseres i øjet. Det forbedrer ens evne til at se i dårligt belyste områder.

PureVision 2, 6 stk. linser

ButikPris Kr.Link
Lentiamo223Til butik
Lensway348Til butik
Lenson347Til butik