Generelt om farvede linser

Vores øjenfarve er jo normalt ikke noget vi ændrer på, men det får du mulighed for med farvede linser. Man kan få farvede kontaktlinser både med og uden styrke. Det er nemt at skifte hårfarve, men så er det jo ikke sikkert øjnene passer til. Med farvede linser kan du matche dine øjne til resten af dit udtryk.

Farvede linser er ligeså gode for dine øjne som almindelige linser uden farve, og det er selvfølgelig vigtigt at vælge den linse der passer til din rytme uanset om det er som farvede endagslinser eller som farvede månedslinser.

Der findes forskellige typer linser med farver. Den ene slags er tinted-linser. Her fremhæver de blot farven af de egen øjenfarve. Det kan være svært at se den helt store forskel, men andre vil kunne se noget nyt ved dig uden at kunne sige præcis hvad det er. Den anden slags er opaque-linser. De er helfarvet og med dem skifter du øjenfarve. Farven kan jo være mere eller mindre kraftig og der kan være flere lag farve.

Fordele og ulemper ved farvede kontaktlinser

Farvede linser er sjove og giver rigtig mange muligheder for lave på dit eget udtryk. Der er lige et par ulemper man skal være opmærksom på. Den farvede linse giver øjet en ny farve, men hvis linsen glid lidt ned eller op så kan man formentlig se de normale øjenfarve inde bagved. Det er jo ikke så tit det sker, men dog alligevel noget man skal være opmærksom på.

En anden lille ulempe er hvis man er i et mørkt rum, så kan pupillen udvide sig meget og dermed blive større end den gennemsigtig midterste del af kontaktlinsen. Det kan godt påvirke dit syn en lille smule. Ikke noget alvorligt, men igen en lille ting man skal være opmærksom på.

Valg af farve til dine kontaktlinser

Det kan være svært at se den helt nøjagtige farve på en hjemmeside. Farvens gengivelse afhænger også af den skærm du sidder ved, så derfor kan du evt. snakke med din optiker om hvilken nuance du skal vælge inden du køber. Muligheden er også bare at teste farverne af i din nuance du ønsker og så kun købe et lille parti hjem indtil du rammer den ønskede farve.

Det er ret sjovt at eksperimentere med farvede linser og se den effekt det giver på dine øjne og på dit look. Dog skal du være opmærksom på at du ikke må prøve andres linser uanset hvor fristende det er. Risikoen for infektioner i øjet stiger når man prøver andres farvede kontaktlinser.

Partylinser og kontaktlinser til udklædning

Skal du Halloweenfest og mangler bare lige prikken over i’et, så prøv fx et par vampyrlinser eller skal du måske have zombieøjne. Det skaber en ret sjov effekt og noget du helt sikkert får opmærksomhed på. Der findes også kontaktlinser med UV effekt, så dine øjne kan lyse i mørket.