Månedslinser

Månedslinser er den billigste linsetype og også den mest normale måde at have linser på. Det er en linse der bruges der bliver rengjort og plejet i en periode, for derefter at blive smidt ud og erstattes af en ny. Kontaktlinsen skal rengøres og plejes i det tidsrum den ikke bruges og der er derfor brug for linsevæske og etuier. Jo kortere interval du bruger linsen altså, fx hvis det er en ugelinse så er linsen friskere. Den billigste kontaktlinse er månedslinsen. Det er den mest normale linse at anvende.

Månedslinser som døgnlinse

Disse linsetyper fås også som døgnlinser – altså en linse du kan bære døgnet rundt. Sove med dem, have dem på i bad osv. Det er et lidt dyrere alternativ end den normale ugelinse / 14 dages linse / månedslinse. Vælger du en linse, hvor der trænger meget luft ilt igennem og som kan bruges til at sove, så har du muligheden for at sove med dem, men kan selvfølgelig også bare lade være ved at tage dem ud og pleje dem inden du sover. Det kan fx være en fordel for friluftsmennesker, folk i skifteholdsarbejde, akutpersonel og andre lignende behov. Her kan man bruge linsen hele døgnet lige præcis når der er behov for det. Har du høj styrke kan det også være en fordel at anvende døgnlinser – det gør det nemmere at finde rundt når man vågner.

Fordele og ulemper ved månedslniser

Næsten alle kan finde et par månedslinser der passer dem. Det er den med det største spektre i styrke, størrelse mv. Her kan næsten alle finde et par linser der passer. Hvis du fx har haft svært ved at finde en endagslinse der sidder godt, så kan du helt sikkert finde en i månedslinserne der sidder godt på dit øje og som passer perfekt din styrke uanset om du er langsynet, nærsynet eller astigmatisme (bygningsfejl).

Disse kontaktlinser skal rengøres dagligt. Det gøres ved at de tages ud og skylles og gnides mod fingrene i linsevæske. Det er vigtigt at du renser begge sider af linsen. Det kræver en god hygiejne, så husk at vaske dine fingre ordentlig inden du går i gang med at rengøre dine linser. Herefter lægges linsen i linseetuiet der fyldes op med linsevæske. Husk at sætte låg på så der ikke kommer skidt og støj deri.

 MEST POPULÆRE DØGNLINSER

Biofinity CooperVision

biofinity coopervision

Biofinity-linsen er kendt for at et højt vandindhold. Dette er en af de mest populære månedslinser, og prisen er lav i forhold til den kvalitet man får. Det er også en af de linser de fleste af de store landsdækkende optikerkæder anvender. Biofinity er en silikone-hydrogel linse. Den har en høj komfort og rigtig mange er glade for den, da den er meget behagelig for øjnene. Linsen holder den naturlige fugtighed i øjet ved hjælp af AQUAFORM Comfort Science teknologien med disse kontaktlinser fra CooperVision. Derudover har linsen en forholdsvis høj iltgennemstrømning.

Denne kontaktlinse hedder hos Synoptik iWear XR Supreme og Profiloptik kalder den for Eye Q 24. Overvej evt. om du vil bruge den som døgnlinse da den også er velegnet som døgnlinse, men dette skal dog altid aftales med din optiker inden. Får du din optikers godkendelse, så kan de altså bruges både nat og dag i helt op til en måned.

Biofinity CooperVision, 6 stk. kontaktlinser

ButikPris Kr.Link
Lentiamo258Til Butik
Lensway367Til Butik
Lenson368Til Butik

Air Optix Aqua

Air optix Aqua

Air Optix Aqua er meget anvendt måneds kontaktlinse. Den er prisvenlig, men samtidig i en god kvalitet så du ikke skal gå på kompromis med komforten i dine øjne. Dette en linse der normalt kun bruges til dagsbrug. Den er fra Alcon og lavet i en silikone hydrogel. Kontaktlinsen har et højt vandindhold, men også en høj iltgennemtrænge­lighed og forbedret modstand mod aflejringer.

Du kan med lejlighedsvis sove med kontaktlinsen på, men linsen er ikke en decideret døgnlinse, og derfor anbefales det du maks bruger linsen 5-6 nætter om måneden.

Air Optix Aqua er lavet med en speciel plasmateknologi der beskytter mod aflejring af protein. Den er derfor nemmere at holde ren og god i hele måneden.

Air Optix Aqua, 6 stk. linser

ButikPris Kr.Link
Lentiamo188Til butik
Lensway279Til butik
Lenson275Til butik

PureVision 2

PureVision 2

PureVision 2 kendes og ved navnet PureVision 2 HD og er det samme produkt. Det er månedslinse der er tænkt til dagsbrug, men efter aftale med en optiker kan linsen også anvendes som døgnlinse i op til 30 dage ad gangen.

PureVision 2 kontaktlinsen er en af de tyndeste kontaktlinser på markedet. Udover at det er en meget tynd linse har den også en høj iltgennemstrømning, hvilket er vigtig for at holde øjnene friske gennem hele dagen.

En særlig egenskab ved denne linse fra Bausch+Lomb er dens optik, der modvirker sfærisk aberration. Dvs. den forstærker synsskarpheden ved at lysstråler fokuseres i øjet. Det forbedrer ens evne til at se i dårligt belyste områder.

PureVision 2, 6 stk. linser

ButikPris Kr.Link
Lentiamo223Til butik
Lensway348Til butik
Lenson347Til butik