Generelt om Toriske kontaktlinser

Toriske linser afhjælper det du formentlig kender som astigmatisme eller på mere almindeligt dansk – bygningsfejl. Det er meget normalt at have bygningsfejl i øjet, og det er også helt almindeligt hvis man har bygningsfejl med nedsat syn. Ved normale øjne uden bygningsfejl er krumningen af hornhinden normalt rund, mens hornhinden ved øjne med bygningsfejl er mere ovale. Det betyder at lyset brydes ujævnt sådan at synet bliver nedsat både nært og langt. Toriske linser stammer fra formen torus der mest af alt ligner en donut eller måske et bildæk.

Fordele og ulemper ved Toriske linser

En torisk linse vil kunne afhjælpe din bygningsfejl sådan at du får et normalt syn. Den hjælper med at korrigere når du bevæger øjet rundt. Det er meget normalt at have bygningsfejl i en lille grad, men har du det i større grad er det en god ide at snakke med din optiker om at få linser der passer til dine øjne.

Eftersom det er meget normalt at have bygningsfejl, så findes der også et væld af linser der korrigerer for dette. Linsefabrikanterne er meget opmærksomme på dette, så det burde ikke være et problem for dig at finde en linse der kan bruges. Det er særligt vigtigt at når du vil købe Toriske kontaktlinser at du finder den rigtige udformning ellers vil linsen ikke sidde ordentligt på øjet.

Du skal få din optiker til at fortælle dig

  • Styrke
  • Cylinder
  • Akse
  • Basiskurve og
  • Diameter

Her er cylinder og akse de ekstra parametre du skal kende for at finde den rigtige linse.

Når du har disse information er du klar til at bestille dine meget billige toriske kontaktlinser linser online.

Forskellige typer af Toriske kontaktlinser

Toriske linser findes i alle mulige forskellige former, dvs du kan få både Toriske endagslinser, Toriske døgnlinser, Toriske ugelinser, Toriske 14-dages linser, Toriske månedslinser eller endda også som Toriske farvede linser. Rengøring og pleje af disse kontaktlinser følger den type linse du køber. Dvs. er det en endagslinse, så er der ingen rengøring og vedligehold, men er det fx en månedslinse, så skal de plejes og rengøres som andre almindelige linser. Husk dog at være lidt forsigtig når de rengøres, da de kan være en anelse mere skrøbelige pga. den særlige form på linsen.